Make your own free website on Tripod.com
Bruno persoonlijk
Bruno als schepen
Bruno Brusselt
krantenartikelen, cabaretteksten, ...
foto's en filmpjes
contact
home

>> Wie is Bruno?
>> Curriculum
>> Veel gestelde vragen

>> Wie is Bruno De Lille?

Bruno De Lille is de jongste schepen van het Brusselse college. Hij is geboren in 1973 in Wevelgem, West-Vlaanderen maar wanneer hij als student Brussel leert kennen, wordt hij verliefd op deze stad en komt hij er wonen en ook werken.

Bruno studeert in 1997 af als Meester in de Dramatische Kunsten en wordt producer-presentator bij de VRT-Radio 2. Daar presenteert hij onder meer het dagelijkse avondprogramma 'De Grote Beer'.

Ongeveer op hetzelfde moment wordt hij lid van Groen! (toen nog Agalev) en na de verkiezingen van 8 oktober 2000 wordt hij Schepen van Vlaamse Aangelegenheden, Gelijke Kansen en Internationale Solidariteit.

  foto van Bruno De Lille

Van de radio naar de politiek, een vreemde stap? Helemaal niet. Bruno De Lille is altijd al zeer geëngageerd geweest. Hij was actief in enkele holebi-verenigingen, speelde cabaretvoorstellingen waarbij hij heel wat maatschappelijke problemen aan de kaak stelde, … Voor de mensen die hem wat beter kenden, was het dan ook logisch dat Bruno ooit in de politiek zou stappen.

Als schepen probeert hij Brussel mee tot een stad op kindermaat te maken. Met andere woorden: een stad waar iedereen aan zijn trekken komt, iedereen gelijke kansen krijgt, niemand gediscrimineerd wordt en waar het veilig en leuk is om te leven. Een stad die ook aandacht heeft voor de wereld rondom zich.

Dat doet hij door de samenwerking tussen Brussel en de lokale Nederlandstalige verenigingen te verbeteren, door Noord-Zuid-verenigingen te ondersteunen, door samen met de Raad van Brusselaars van Buitenlandse Herkomst een anti-discriminatieplan op te stellen, door een toegankelijkheidsgids voor Brussel te laten maken, door projecten met Kinshasa op te zetten, door het Regenbooghuis te ondersteunen, door…

Veel en boeiend werk dus…