Bruno persoonlijk
Bruno als schepen
Bruno Brusselt
krantenartikelen, cabaretteksten, ...
foto's en filmpjes
contact
home

>> Cabaretteksten (uit de periode dat ik zelf op de planken stond)
>> Krantenartikelen (kom ik in de krant, dan zie je dat hier)
>> Allerlei (persberichten, speech, ...)

>> Drassige ondergrond speelt KVS parten

Vlaamse schouwburg moet jaar langer in Bottelarij blijven

GSE - Brussel

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg kampt met tegenslag bij de renovatie van zijn theater in de Lakensestraat. Complicaties op de werf leiden tot vertraging van de werken en tot onvoorziene meerkosten.

Daardoor moet het gezelschap een jaar langer in De Bottelarij blijven in Sint-Jans-Molenbeek. En de stad Brussel laat weten dat de maat vol is en dat het aan de andere overheden is om de verbouwing tot een goed einde te brengen.

Volgens de planning zou de KVS in juni 2003 wegtrekken uit zijn tijdelijke onderkomen De Bottelarij. In oktober zou de eerste productie in première gaan in de nieuwbouw op de Arduinkaai; de grote zaal in de Lakensestraat zou later in het seizoen opgeleverd worden. Dat plan is niet meer realistisch. Daar heeft de drassige ondergrond over beslist.

De stad Brussel neemt de bijkomende kosten van 7 miljoen euro op zich. Bruno Vanhelm, kabinetschef van schepen van Cultuur De Lille (Agalev): "Als bouwheer heb je geen andere keuze. De stad springt in de bres opdat de werf zou kunnen doorlopen. Maar daarmee is de maat vol. Bij het begin van het verbouwingsdossier in 1997 engageerde de stad zich voor 2,5 miljoen euro. Dat is al opgelopen tot 19,3 miljoen euro."

De stad schiet de meerkosten voor, maar brengt dat bedrag in mindering van de theatertechnische uitrusting. Dat moet iemand anders doen. Vanhelm denkt aan de 19 gemeenten, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap.

Het kabinet van Vlaams minister van Cultuur Paul Van Grembergen (Spirit) is op de hoogte van de moeilijkheden. De minister heeft het initiatief genomen om alle partijen samen te roepen voor overleg.

20-11-2002
bron: Het Nieuwsblad