Bruno persoonlijk
Bruno als schepen
Bruno Brusselt
krantenartikelen, cabaretteksten, ...
foto's en filmpjes
contact
home

>> Cabaretteksten (uit de periode dat ik zelf op de planken stond)
>> Krantenartikelen (kom ik in de krant, dan zie je dat hier)
>> Allerlei (persberichten, speech, ...)

>> De begroting 2002

In het novembernummer van Uilenspiegel verklaart Marie Paule Quix (Spirit) dat Bruno De Lille (Agalev) het moet stellen met 14 miljoen, terwijl hij toch 164 miljoen "waard" is. (= het bedrag dat Brussel krijgt uit het Lombardakkoord omdat er een Nederlandstalige schepen is).

Bruno De Lille stuurde ons de volgende reactie. Ik begrijp best dat het als nieuw gemeenteraadslid moeilijk is om een complexe begroting van 20 miljard te doorgronden (ik geef toe: ik heb er ook serieus op moeten blokken) maar dit mag geen reden zijn om zomaar in het wilde weg foute informatie te verspreiden.

Laat me daarom eventjes helpen.

We beginnen met die 14 miljoen frank, da's makkelijk want die staan inderdaad duidelijk vermeld onder "Gelijke Kansen" en "Internationale Solidariteit".

Maar dan wordt het moeilijker, want hoe vind je Vlaamse Aangelegenheden terug in de post Cultuur?

In 2002 wordt er aan de Gemeenschapscentra 1 miljoen frank gegeven, projecten van Vlaamse Socio-culturele verenigingen krijgen 1 miljoen frank, dan zijn er nog het Kaaitheater, Beursschouwburg, Argos, Kunstenfestival, Recyclart… samen goed voor 4 miljoen. Jeugd in Brussel, waarmee we onze Nederlandstalige jeugdverenigingen ondersteunen, krijgt dan weer 1,5 miljoen. De KVS loopt met de grote pot weg: 48,1 miljoen werkingsmiddelen en 15 miljoen als bijdrage in de huur van "de Bottelarij". De restauratie van de gebouwen van de KVS zal normaal gezien in de lente van 2002 beginnen en zal aan de Stad Brussel de volgende drie jaar zo'n 100 miljoen per jaar kosten (het deel dat niet gesubsidieerd wordt dus). Bovendien moeten we in Brussel-Stad elk jaar weer heksentoeren uithalen om een begroting in evenwicht te kunnen indienen. Ruimte voor nieuwe initiatieven is er dus nauwelijks. Dankzij de 164 miljoen kunnen we dit jaar toch meer investeren in openbare netheid, mobiliteit, stadsvernieuwing (ook buiten de vijfhoek),… Kortom, dingen die elke Brusselaar ten goede komen, ongeacht de taal die hij of zij toevallig gebruikt. En dat is toch nog altijd wat wij, als stadsbestuur, voor ogen hebben.

December 2001
Bron: Uil&spiegel