Make your own free website on Tripod.com
Bruno persoonlijk
Bruno als schepen
Bruno Brusselt
krantenartikelen, cabaretteksten, ...
foto's en filmpjes
contact
home

>> Cabaretteksten (uit de periode dat ik zelf op de planken stond)
>> Krantenartikelen (kom ik in de krant, dan zie je dat hier)
>> Allerlei (persberichten, speech, ...)

>> Cabaretteksten

Dit zijn enkele teksten die ik gemaakt heb toen ik nog volop cabaretier wou worden . Als ik ze nu teruglees dan zie ik heel wat dingen staan die ik absoluut zo niet meer zou verwoorden maar aangezien ik het met de grote lijnen en de ideeën die erachter zitten, nog steeds eens ben, heb ik ze toch maar op deze pagina's gezet zoals ik ze toen gemaakt heb.

Enkele reis, halve prijs naar Cuba, heb ik in 1994 geschreven als eindexamentekst Voordracht op het Conservatorium van Brussel. Het is het verhaal van een jongen, Dominiek Klopterop, die vastzit in zijn leven (baantje bij de spoorwegen, bazige vrouw en lelijke dochter … je kent het wel) en beslist ervandoor te gaan naar Cuba. Na het conservatorium heb ik met deze voorstelling nog een aantal jeugdhuizen afgedweild wat me wel een contract met het Theaterbureau Bis-producties opleverde maar niet echt de grote doorbraak waarop ik hoopte.

Allé Ali! schreef ik in 1996. Het is een tekst over een migrantje, Ali, dat koning van België wil worden. Hij komt België binnen, trouwt met prins Filip en dan wordt hij koning (ja, het leven kan gemakkelijk zijn :-). Ik won er de Radio1-prijs mee op het Humorologiefestival in Marke. Ik mocht daarna ook enkele keren optreden in Culturele Centra, wat het optreden wel iets comfortabeler maakte al viel mijn humor duidelijk meer in de smaak van het jeugdhuispubliek.

In 1998 heb ik samen met Bob Selderslaghs het boek Soap van Paul Mennes bewerkt tot een voorstelling. We waren allebei net afgestudeerd aan het Conservatorium van Antwerpen en wilden iets meer doen dan alleen maar lesgeven en presenteren. We hebben enkele voorstellingen gegeven in het Tinnenpottheater in Gent, in het Fakkeltheater in Antwerpen en in enkele Culturele Centra. De voorstelling viel wel in de smaak van het publiek maar onze plannen voor een uitgebreide toernee vielen in het water toen ik op 1 januari 1999 een dagelijks programma op Radio 2 kreeg. De grote beer, zo heette het programma, werd elke dag van 20 tot 22 uur uitgezonden, zodat het niet langer mogelijk was om avondvoorstellingen te geven…

 
Enkele reis, halve prijs ... naar Cuba!

Allé Ali!

Soap